De Tsingtaobrouwerij in China bestaat al meer dan een eeuw: in 1903 werd de brouwerij door Duitsers gesticht. Pas sinds de Tweede Wereldoorlog is de brouwerij volledig in Chinese handen. Tsingtao – voor 27% van Anheuser-Busch – voert twee bieren internationaal: Tsingtao Lager en Tsingtao Pure Draft.

 

Het Lager is verkrijgbaar in meer dan vijftig landen en is in de Verenigde Staten het meestverkochte Chinese bier. Het merk heeft in China een marktaandeel van 12%. Mondiaal gezien staat het bier qua verkoop op de twaalfde plaats en de brouwerij qua grootte op de tiende plaats. De Pure Draft is vrijwel alleen in China en de VS verkrijgbaar. 

 

 Aanvankelijk werd Tsingtao Lager gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot: dat wil zeggen dat het alleen gemaakt mocht worden uit water, hop en gerstemout, zoals dat met Duitse bieren nog steeds het geval is. Tegenwoordig wordt ook rijst aan het beslag toegevoegd. De hop komt uit China, maar de gerst wordt geïmporteerd vanuit de VS, Canada en Frankrijk – naar het schijnt omdat de gerst uit China ernstig verontreinigd was door pesticiden.

Tsingtao Lager is in alle opzichten een licht bier: het voelt vrij waterig aan in de mond, is licht van kleur en bevat niet bijzonder veel alcohol – 4,7%.  De neus is iets zoet, fruitig. Het bier heeft ook een aangename moutgeur. De smaak is iets fruitig, niet bijzonder sterk, volgens de brouwer iets nootachtig. De afdronk is aangenaam bitter, hieraan is duidelijk te merken dat er flink wat hop gebruikt is.

 

Tsingtao Lager is in Nederland momenteel verkrijgbaar bij Dirck III: een sixpack kost daar E4,99.

Voor meer informatie over Tsingtao:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s