Bruisend Otterlo

Afgelopen weekend zijn we er even tussenuit geweest. De reis ging naar het immer bruisende Otterlo, gemeente Ede, op loopafstand van het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Zaterdag brachten we eerst een bezoek aan Burgers Zoo in Arnhem. We waren er vroeg en dat was maar goed ook – onze vreemde landgenoten sluiten namelijk gewoon de kassa om 12 uur terwijl het dierenpark de hele middag nog open is. Onbegrijpelijk.

Eenmaal binnen hadden we al snel gezien dat deze dierentuin het echt niet haalt bij Blijdorp. Het park is wat ouder en dat is goed te zien. De verblijven zijn op zich ruim genoeg en wel gemoderniseerd, maar met name buiten de verblijven is het niet veel. Ik vond dat Burgers Zoo echt uitstraling miste.

Daarnaast heb ik me enorm gestoord aan de enorme hoeveelheid onopgevoede, krijsende kinderen die totaal niet gecorrigeerd werden. Dat is tegenwoordig overal wel, maar het was echt bizar en verziekte mijn humeur nogal. Eerst was er al een vrouw die blijkbaar geen zin had om twee minuten te lopen naar een toilet en haar dochtertje midden voor de volières in de lage begroeiing liet plassen. Later gingen we naar het overdekte deel van het park. Bij Oceaan werd er enorm geschreeuwd – ouders zeiden er niets van en personeel was er niet. Vervolgens kon je door een gang naar het deel Desert lopen – een ware opgang naar de hel; overal rennende en gillende kinderen. We zijn zelfs teruggegaan omdat we het niet zagen zitten verder te lopen. Buiten was het niet veel beter – geen ouders te bekennen bij drie jongetjes die keihard op ramen stonden te bonken, iedereen opzij duwden, op mijn tenen stonden te dansen en op het randje van het verblijf klommen om met hun armen voor het glas van het verblijf te zwaaien zodat niemand normaal kon kijken. Dus ouders van Nederland: voed je kinderen op. Heb je daar geen zin in, koop dan gewoon condooms.

Na de dierentuin gingen we naar het hotel, hotel Kruller in Otterlo. De kamer was netjes, schoon en ruim. Wat dat betreft hadden we niet echt te klagen, op een lichtjes doorgezakt matras na.

We hadden een goede lunch op het terras en maakten een wandelingetje door de buurt. Daarna haalden we boodschappen bij de Spar (één van de drie winkels in het bruisend centrum van Otterlo) en keken we tv tot het eten.

Helaas viel het eten in het hotel erg tegen. De prijzen waren redelijk, rond de 13, 14 euro voor een hoofdmenu. De biefstuk kon je echter onder je schoenen binden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s