//
you're reading...
Politiek

Rechts feminisme

Fleur Agema vertelt in een interview in Opzij dat ze niet begrijpt waarom niet meer vrouwen op rechts stemmen, omdat links de vrouwenrechten ‘heeft laten lopen’. Het voornaamste punt van de PVV is natuurlijk de strijd tegen de islam en specifiek voor ‘feminisme’ de strijd tegen hoofddoekjes, die een teken van onderdrukking zouden zijn.

Dat er andere redenen zijn om een hoofddoek te dragen dan dat een man dat zou willen, kan ze blijkbaar niet begrijpen. Het is op zich al treurig dat een politica geen begrip heeft voor het volk en niet buiten haar eigen kader kan denken. Maar feminisme vind ik het ook al niet: feminisme zou moeten zijn vechten voor gelijke rechten voor man en vrouw. Mannen die vrouwen onderdrukken zijn niet goed bezig, maar vrouwen die andere vrouwen onderdrukken – door ze te verbieden uiting te geven aan hun geloof of cultuur in dit geval – vind ik eigenlijk nog erger.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Rechts feminisme

  1. Ik heb dat interview ook gelezen, in de bieb, en was verbaasd. Op zo ongeveer elke zin van Fleur valt wel iets aan te merken, maar de journaliste geeft vooral braaf weer wat mevr. Agema zegt, inclusief alles wat goed beschouwd juist ingaat tegen het feministische standpunt van de Opzij. Maar misschien juist om de discussie aan te wakkeren?

    Liefs van Martine, met hoofddoek als het regent

    Geplaatst door martinemussies | 3 december 2009, 15:59

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Instagram

Als je - hoe waar ook - Balkenende ongegeneerd "hun Harry Potter lookalike" noemt in je boek, ben je wat mij betreft af. Wat een slecht geschreven boek van iemand die zogenaamd niet boos was. Nee hoor, hij maakt anderen zwart vanwege het recht op de waarheid, niet omdat hij wraak wil...

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.067 andere volgers

Categorieën

%d bloggers liken dit: