Protest VVD tegen actie GroenLinks, Rotterdam

VVD-lijsttrekker Jeannette Baljeu heeft de aanval geopend op Groenlinks. De liberale partij noemt de ludieke actie van GroenLinks van afgelopen zondagmiddag ‘betreurenswaardig’. Om aandacht te vragen voor isolatie van huurwoningen deden vrijwilligers van GroenLinks acht Rotterdamse standbeelden een warme das om.

Volgens de VVD kunnen dit soort acties niet door de beugel. ‘Deze actie en de reacties daarop van omstanders, kunnen leiden tot beschadigingen aan de objecten, iets waar de gehele Rotterdamse samenleving voor opdraait’, aldus de liberalen. Al tijdens de actie liet VVD-raadslid Kees de Gruijter schreeuwend en tierend zijn ongenoegen uiten. Hij schold de vrijwilligers uit en riep onder meer dat raadslid Arno Bonte ‘moet worden opgesloten’. Daarna werd Bonte door een omstander bekogeld met eieren.

,,De zogenoemde ‘activisten’ van GroenLinks waren in goed gezelschap van nota bene de VVD zelf”, zegt GroenLinks-lijsttrekker Arno Bonte. In het door de VVD aangevraagde raadsdebat over de actie van GroenLinks heeft Bonte beklemtoond dat geen schade is aangericht aan de beelden. ,,Sterker nog, ik heb de eierengooier belet om het beeld van Erasmus te raken door ervoor te gaan staan. Laat ik ook voorop stellen dat we niet in beelden hebben geklommen. Er is gebruik gemaakt van een trapje om op de sokkel te klimmen en een sjaaltje om te hangen.

Uit: GroenLinks nieuwsbrief 22 januari

Dat je een actie niet leuk vindt, dat kan. Dat je een actie wilt stoppen, dat kan ook. Maar eieren gooien, dat kan wat mij betreft nou weer niet door de beugel. En beweren dat een standbeeld beschadigt als je er een shawl om knoopt, terwijl datzelfde standbeeld al een eeuwigheid in weer en wind buiten staat, da’s eigenlijk wel gewoon heel dom.  Jammer hoor, VVD.

Overigens kun je het filmpje van deze ontzettend schadelijke actie bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=MyWP44YpmzM.

Advertenties

One thought on “Protest VVD tegen actie GroenLinks, Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s