Dearest Tinkebell

Dearest Tinkebell,

Met veel plezier en enige walging heb ik het artikel over jou in Opzij gelezen. Ik hou van mensen die me aan het denken zetten en dat heb je zeker gedaan. Ik had natuurlijk al eerder van je gehoord, maar nooit de moeite genomen om op te zoeken wat je eigenlijk precies deed, laat staan waarom. Gelukkig was Opzij zo vriendelijk me met mijn eigen kortzichtigheid te confronteren; dat doen ze wel vaker, en daarom lees ik het blad graag.

Ik zal niet zeggen dat ik heel blij word van wat je doet. Ik ben nu eenmaal een watje en ik houd van alles wat pluizig en blauw is, bij wijze van spreken. (Of roze). Ik geloof niet dat mijn maag bestand is tegen jouw werk en hoe je het zelf kunt maken, begrijp ik niet. Maar je weet er wel heel veel mensen mee te shockeren en veel discussie uit te lokken. De hamsterweken zullen nooit meer het zelfde zijn, zullen we maar zeggen. En ja, wat is eigenlijk het verschil tussen een tas van een dode kat, en een tas van een dode koe?

Ik bewonder de manier waarop je omgaat met kritiek. Veel mensen negeren kritiek, jij maakt er een boek van. Jammer dat zo veel mensen het nodig vonden je uit te schelden en erger. Maar laten we hopen dat ook die mensen een klein beetje zijn gaan nadenken.

Kunst moet iets zijn wat je aan het denken zet, vind ik. Het hoeft niet mooi te zijn. Het hoeft niet leuk te zijn. Maar als je dan kunst tegenkomt die niet altijd even mooi of leuk is, is het toch wel even slikken.

Dearest Tinkebell, bedankt voor de geestverruiming.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s