//
you're reading...
Eten en drinken, Maatschappij

Blood, sweat and takeaways

Vorige week donderdag kwam ik tijdens het zappen langs de serie Blood, sweat and takeaways, uitgezonden door Llink. Het zag er veelbelovend uit en ik heb geen spijt dat ik gekeken heb.

Zes Britten worden naar de andere kant van de wereld gestuurd om daar te werken in de voedselverwerkende industrie. In plaats van thuis kant-en-klaarmaaltijden te eten, zouden ze nu ervaren hoe het is om de ingrediënten voor die maaltijden te maken.

Deze aflevering was de derde al, de eerdere twee heb ik helaas gemist en ze zijn niet online terug te kijken. In deze aflevering moesten ze werken op de rijstvelden in Thailand – en ook wonen in een echte Thaise woning en genoeg geld verdienen om met zes personen van te leven. Het viel ze erg zwaar, na een halve dag hadden ze pas een kwart van het werk af. De eigenaar van het rijstveld moest extra arbeiders inhuren om de taak af te krijgen en betaalde vervolgens maar de helft uit, waardoor ze niet genoeg te eten hadden.

Priceless waren de beelden van Manos, de gefrituurde kip-junk die opeens geen honger meer heeft als Josh een levende kip vangt en wil doden. Manos zegt vervolgens dat het zo confronterend is, omdat hij nog nooit een kip met hoofd, vleugels en poten eraan heeft gezien. (!)

Helaas zijn de afleveringen online niet te zien en is er geen DVD van. Erg jammer, maar vanavond is er in ieder geval de vierde aflevering te zien.

Kijken dus, op Nederland 2 bij Llink!

Voor een voorproefje kun je hier vast kijken.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Instagram

In de categorie 'redenen waarom ik een slechte veganist ben'. Ik heb veel te dieronvriendelijke humor.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 931 andere volgers

Categorieën

%d bloggers liken dit: