//
you're reading...
Maatschappij

Smartphone, Twitterverslaafd, etc.

Sommigen van jullie kennen me alleen maar vastgeplakt aan mijn HTC Desire. Twitterend en feestboekend tijdens het eten, het koken, het werken, en wat al niet meer. Maar vroeger, nee, vroegah, in de goede oude tijd, toen je nog geen Twitter had en zo, toen Twix nog Raider was… Oh wacht, nu ga ik iets té ver terug in de tijd. Maar vroeger dus, toen ik zestien was ongeveer, moest en zou ik een mobiele telefoon gaan gebruiken, van mijn ouders, want dan konden ze me bellen. Zoals iedere gezonde puber was ik daar nogal op tegen en daarnaast zag ik absoluut het nut niet in van bereikbaarheid.

Sms’en was iets wat alleen in hoofdletters kon, ringtones waren er nog niet zo veel, en kleurenschermpjes, internet en spelletjes op je telefoon, daar kon je alleen van dromen (of nachtmerries hebben natuurlijk). En in die tijd, lang voor de smartphone bestond, schreef ik dit:

Mobiele telefoons hebben gigantisch veel mogelijkheden tegenwoordig… SMS, MMS, EMS, WAP, CBS, SNS om te sparen, NOS om van alles op de hoogte te blijven, DAS voor als je geen BOB bent, VHS op oude modellen, PMS op de nieuwe Lady Phone, ABS voor de carkit, CVS voor als je te moe bent om op te nemen, EDS voor flexibele bellers, JAS voor als het koud is, en SOS voor als je echt niet meer weet wat er nou in jezusnaam op je GSM zit.

Verder zijn er nog drie types voor verschillende psychiatrisch patienten, namelijk met MPS, en TBS en natuurlijk het verouderd type voor de schizofrenen waarbij je stemmen hoort als je ‘m tegen je oor houdt.

En het is nog bijna uitgekomen ook. Bijna.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Instagram

Als je - hoe waar ook - Balkenende ongegeneerd "hun Harry Potter lookalike" noemt in je boek, ben je wat mij betreft af. Wat een slecht geschreven boek van iemand die zogenaamd niet boos was. Nee hoor, hij maakt anderen zwart vanwege het recht op de waarheid, niet omdat hij wraak wil...

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.067 andere volgers

Categorieën

%d bloggers liken dit: