Deelgemeente Charlois leert het nooit…

Lig je ziek op bed, word je je bed uitgejaagd door een stelletje onverlaten die de grond achter je huis aan het frezen is.

Tijdens de zogenaamde “Kaalslag Charlois” is er vorig jaar heel veel groen verwijderd zonder tijdig contact met bewoners. De deelgemeente beloofde beterschap en het contact verliep daarna redelijk. Vorig jaar is de deelgemeente er door bewoners, Vogels op Zuid en De Bomenridders op gewezen dat het vernietigen van groen, zeker in het broedseizoen, nadelige effecten heeft op de natuur en soms zelfs gewoon niet toegestaan is. De deelgemeente had namelijk bomen gekapt, maar maakte zich er vanaf door te zeggen dat het niet ging om bomen maar struiken ging. Of het om bomen of struiken gaat schijnt ingewikkelder te liggen dan iedere normale burger kan vermoeden, maar hoe dan ook hadden de vogels die erin woonden weinig boodschap aan de discussie.

Uiteindelijk kwamen er afspraken tussen bewoners en de deelgemeente. Er kwam een hek, de bewoners zouden het stuk grond in eigen beheer krijgen, er zouden planten komen aan het begin van de singel, zodat de groenstrook geen doorlopende route zou worden voor inbrekers, mensen met honden, etc. Dit is netjes gebeurd. Deze week zou gras opnieuw ingezaaid worden, maar dat is volgens mij nog niet gebeurd. In plaats daarvan waren twee heren de grond aan het frezen om rozenstruiken aan te planten.

Ten eerste is de vraag waarom er rozenstruiken komen, terwijl vorig jaar met alle geweld de struiken weg moesten omdat deze te duur waren in het onderhoud. Alles zou namelijk vervangen worden door gras, want dat was het enige wat de deelgemeente kon betalen.

Ten tweede wordt dat gedaan in het voorjaar, terwijl het hier gelukkig nog steeds vol zit met dieren. De kikkers vlogen in paniek tussen de struiken vandaan. Nu zijn kikkers ook beschermde dieren en zijn ze net weer actief en aan het begin van hun voortplantingsseizoen.

Alles bij elkaar gaat het hier om een compleet nutteloos project: struiken zijn te duur, dus worden ze weggehaald om er nieuwe voor in de plaats te zetten. En dan ook nog ten koste van de dieren die er in en onder wonen. Bezigheidstherapie voor gemeentewerken? Wie het begrijpt mag het zeggen.

Advertenties

2 thoughts on “Deelgemeente Charlois leert het nooit…

 1. Zo werkt het nu eenmaal in de Gemeente Rotterdam. Ze hebben alleen maar sociale werkplaatsen, meer niet.
  Ambtenaren denken alles te weten, maar intussen weten ze per definitie niets. Bij hen geldt: hoe stappen ze uit bed.
  Gemeentewerken heeft ingenieurs in dienst, waarvoor vragen wij ons af in de buurt. Er is 1 straat die vanaf vorig jaar al minstens 5 keer is opgebroken. Daar gaat ons geld naartoe, naar die nietsnutten.

  1. Als je je afvraagt waarom dat is, heb je daar dan al eens naar geinformeerd?
   En ik neem aan dat als je zoveel beter weet hoe het moet, dat je dan regelmatig de deelraadsvergaderingen bezoekt om je ideeen te delen?

   Klagen kan hoor, maar om nu alle ambtenaren in Rotterdam zo weg te zetten. Er zitten er zat bij die wel keihard werken en daar heb ik ook genoeg ervaring mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s