Afgelopen zaterdag was de ledendag van GroenLinks, in het Tweede Kamergebouw in Den Haag.

Foto door Selçuk Akinci
Bram van Ojik spreekt leden toe. Foto door Selçuk Akinci

Na de opening door partijvoorzitter Rik Grashoff begonnen de eerste workshoprondes. Ik begon met een workshop Politieke carrières, waar Rosalie Smit en Rik Grashoff vertelden over hun politieke loopbaan, Het was geen workshop met een kant-en-klaar recept voor succes, maar het waren twee heel verschillende, interessante verhalen met bruikbare tips. De belangrijkste tips waren om vooral dingen te doen waar je je zelf goed bij voelt, zodat het leuk blijft om zoveel uren naast je andere activiteiten te steken in politiek; en dat het belangrijk is om mensen te laten weten dat je interesse hebt om iets te gaan doen. Als niemand weet dat je iets graag wilt doen, gaat de kans zeker aan je voorbij.

’s Middags gaf Wijnand Duijvendak een interessante presentatie over de komende campagne. Natuurlijk ga ik onze aanpak hier niet uit de doeken doen, maar mocht je de gelegenheid hebben om hem in levenden lijve over de campagne te horen spreken, pak je kans. Het was aan de geluiden uit de zaal te horen voor veel mensen een eye-opener. 

kiezen om te delen

Na op een terras gespijbeld te hebben met een paar andere Rotterdammers, was het tijd voor de speech van Bram van Ojik en een interessant gesprek tussen hem en Jaap Smit van CNV. Een debat mocht het niet echt heten, want in grote lijnen waren ze het – gelukkig – eens. Ik was zelf erg blij met het verhaal van Bram, met zijn inzet voor goede arbeidsomstandigheden en sociale zekerheid voor iedereen. 

Wie het wil kan het (na)lezen in het boekje dat gepresenteerd werd: Kiezen om te delen. Een verzorgingsstaat die werktAls iemand nu nog tegen me durft te zeggen dat GroenLinks een neoliberale partij is, sla ik ze hiermee om de oren. (Liefst letterlijk, dat geeft veel meer voldoening. Maar wees gerust, met deze hardcover van 35 pagina’s zal ik niemand dodelijk verwonden.) 

Bas Eickhout gaat de lijst voor GroenLinks Europa aanvoeren.
Bas Eickhout gaat de lijst voor GroenLinks Europa aanvoeren.

Tot slot sprak Bas Eickhout, die de dag ervoor als winnaar uit de bus kwam bij het lijsttrekkersreferendum. Maar liefst tweederde van de leden die hebben gestemd, wil dat Bas lijsttrekker wordt van GroenLinks voor de Europese verkiezingen. Hij begon met het bedanken van zijn tegenkandidaat, Marije Cornelissen, die op dat moment in Belgrado was om de Gay Pride te steunen (die door Servië overigens helaas verboden is). Marije noemde Bas “misschien wel het grootste politieke talent dat GroenLinks op dit moment in huis heeft“. Ik kan het niet anders dan met haar eens zijn. Op naar de campagne!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s