Petitie “Fred Teeven is ongeschikt als lid van Raad van State”

Fred Teeven is voorgedragen voor de Raad van State. Een staatssecretaris die aftreedt omdat zijn positie niet meer geloofwaardig is, is niet geschikt als adviseur van de regering. Teken daarom de petitie op https://teevenongeschikt.petities.nl/ en nodig anderen ook uit om dit te doen. 

Voor wie niet weet hoe het zit, een klein beetje extra uitleg: Fred Teeven (VVD) trad af als staatssecretaris van Veiligheid & Justitie omdat hij niet meer geloofwaardig was in zijn functie. De aanleiding was het verstrekken van onjuiste informatie over de Teevendeal, waarbij drugshandelaar Cees H. een paar miljoen kreeg in een schikking met het Openbaar Ministerie. Genoemd naar Teeven, die destijds Officier van Justitie was. Met de Teevendeal zelf was niks mis, vond Teeven. Wij van WC-eend snappen dat wel, maar Mr. Marten Oosting dacht daar anders over.

Ivo Opstelten, minister van V&J, vertelde de Tweede Kamer dat Cees H. 1,25 miljoen had gekregen. Nee, zei Fred Teeven later, het was twee miljoen. Bonnetje? Hebben we niet meer. Oh. Hebben we toch. Nou ja, het was dus 4,75 miljoen. Klein rekenfoutje, kan gebeuren toch? Opstelten vertrok omdat hij de Kamer verkeerd had geïnformeerd en Teeven vond dat ie toen niet kon blijven zitten. Mooi, wat een inzicht, zou je denken. En ook VVD’ers Anouchka van Miltenburg en Ard van der Steur sneuvelden op hun betrokkenheid bij de affaire. Opgeruimd staat netjes.

Maar nu wordt Teeven voorgedragen voor de Raad van State, het adviesorgaan van de regering. Gezien zijn aandeel in de Teevendeal en de Bonnetjesaffaire is het volstrekt ongepast dat hij wordt voorgedragen. Je zou bijna zeggen dat het naar vriendjespolitiek ruikt (en sommige mensen doen dat ook, zie hier), maar ik wil niemand valselijk beschuldigen. Het zou natuurlijk best zo kunnen zijn dat er echt geen andere geschikte kandidaat gevonden kon worden voor deze functie dan Teeven, toevallig uit dezelfde club als VVD-minister Blok, die mede verantwoordelijk is voor de voordracht. Zoals dat zo vaak gaat bij de verdeling van goede functies waarbij mensen heel begrijpelijk gebruik maken van hun eigen netwerk.

In dit geval lijkt het me echter toch niet zo’n heel jofel plan. Vandaar dus dat ik de petitie heb getekend en hoop dat jullie dit ook doen.

Advertenties

2 thoughts on “Petitie “Fred Teeven is ongeschikt als lid van Raad van State”

  1. Ik vind het absurd dat de regering mensen gewoon stoelendans laat spelen met onze toekomst. “Oh, heb je de gehele tweede kamer genaaid en moet je opstappen om gezichtsverlies te voorkomen? Ach, kom ons dan maar mooi adviseren, want we willen allemaal wel leren liegen en bonnetjes kwijtraken!”. Donder op met je louche praktijken en denk voor de verandering eens aan het volk in plaats van je eigen portemonnee. Het bedrag waar hij over loog had 10 verzorgenden in de bejaardenzorg gedurende 20 jaar een baan kunnen bieden. Stelletje hufters. En ondertussen de mensen die dit land na de oorlog weer hebben opgebouwd laten creperen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s