//
you're reading...
Politiek

VVD Rotterdam pleit voor vrij toeteren voor iedereen!

De VVD verveelde zich nogal bij de lunchpauze, denk ik. Of misschien waren de problemen gewoon op. De Rotterdamse afdeling wil graag weten hoeveel boetes er uitgeschreven zijn voor het claxonneren afgelopen weekend, omdat veel Rotterdammers met een Turkse achtergrond toeterend rondjes gereden zouden hebben in verband met de uitkomst van het referendum in Turkije.

Overigens heb ik er geen een gehoord. Ik weet: n=1. Maar in mijn buurt kun je na iedere door Turkije gewonnen voetbalwedstrijd beter met oordopjes naar buiten, dus ik vraag me af hoeveel auto’s er dan daadwerkelijk de straat op zijn gegaan. Volgens VVD Rotterdam heeft de vraag trouwens niets te maken met de politieke achtergrond. Nee hoor nee, het is puur toeval dat die vraag nu komt. Het had echt iedere andere gebeurtenis kunnen zijn, heus.

Maar wat dan wel sympathiek is, is dat ze vinden dat als er niet gehandhaafd is, we dan helemaal niet op toeteren moeten handhaven. Vrij toeteren voor iedereen! Zo kennen we de liberalen weer. Ik ben daar zelf groot voorstander van. Want laten we eerlijk zijn, geen volksbuurt zou hetzelfde zijn als tante Annie en ome Kees naar huis zouden moeten om half twee ’s nachts zonder luidruchtig “ja nou doei ja gezellig hoor nou dag hoor dahag” over straat te tetteren en toeterend de straat uit te rijden. En hoe moet het dan met de oerhollandse traditie om buurtbewoners te vragen te toeteren voor je opa of oma die 50 wordt?

Mocht het voorstel van VVD het niet halen, dan moeten we voortaan maar luidruchtig bellend rondjes rijden op de fiets.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Instagram

Als je - hoe waar ook - Balkenende ongegeneerd "hun Harry Potter lookalike" noemt in je boek, ben je wat mij betreft af. Wat een slecht geschreven boek van iemand die zogenaamd niet boos was. Nee hoor, hij maakt anderen zwart vanwege het recht op de waarheid, niet omdat hij wraak wil...

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.067 andere volgers

Categorieën

%d bloggers liken dit: