Over mij

Deze weblog gaat over vanalles en nog wat. Van persoonlijke posts tot recensies van boeken en van politieke betogen tot stukjes over mijn wijk. De ondertitel, “weblog of a treehugging organized health-nut”, heb ik gekozen omdat dat ooit de uitslag was van een online vragenlijstje. Zo’n testje in de categorie ‘welke naaldboom ben jij’, dat je meestal in gaat vullen als je te veel te doen hebt. Alleen in dit geval vond ik de uitslag nog best knap gegokt.

In de periode dat ik dit weblog begon en die ondertitel heb ingevuld, viel het eigenlijk nog wel mee. Ik had nog niet eens standaard een stoffen tasje in mijn handtas en had geen idee wat mungbonen waren. Ook was ik nog weinig betrokken bij politiek.

Groene politiek is inmiddels een belangrijk deel van mijn leven. Ik streef er naar dat iedereen in de luxe, veiligheid en vrijheid kan leven waarin ik leef. Dat doe ik door op te komen voor gelijke rechten voor iedereen en me te verzetten tegen dierenleed, milieuvervuiling, oorlog en uitbuiting. Hoe klein mijn daden soms ook zijn, ik probeer mijn steentje bij te dragen. Of dat nu is door het gebruik van dierlijke producten zoveel mogelijk te mijden, een petitie te tekenen, een goed doel te steunen of geen Israëlische avocado’s te kopen. Of natuurlijk door een stukje te schrijven dat – hopelijk – mensen aan het denken zet. 

Ik werk bij een MVO op het gebied van duurzame mobiliteit, daarnaast ben ik actief voor GroenLinks, en ben ik freelance schrijver & taalnazi.

Ik heb een grote liefde voor bier, wijn en andere alcoholische dranken. Daarover kun je lezen op mijn website Uit het vat. Ik ben ook gek op eten. Daarover kun je dan weer lezen op mijn weblog Eten is liefde.

Je kunt mij ook volgen op Twitter: AliciaJennifer

Advertenties

2 thoughts on “Over mij

 1. Hoi Alicia,

  Leuke weblog, ik heb het stuk ‘over mij’ met interesse gelezen. Goed dat je jezelf zo inzet voor goede doelen!

  Via deze weg wil ik je nog bedanken voor jouw tweets over grammaticale fouten op Todio. Nu heb ik ze direct aan kunnen passen en dat is wel zo fijn. 🙂

  Bij deze wil ik je ook meteen uitnodigen om een account aan te maken op Todio. Kritische mensen zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van onze website.

  Heel graag tot ziens,
  Tjeerd Korse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s